Man skyder da ikke dåvildt

Formand for hjortelaug opfordrer jægerne til at sænke riflerne
]
Billede
- Husk at sænke riflen, opfordrer formand for Nordfyns Hjortelaug, Hans Christian Nielsen, blot et par dage før jagtsæsonen skydes ind på dåvildt og ænder. Lavet arbejder på, at 30 til 40 dådyr på Nordfyn skal blive til en bestand på flere hundrede.
 
Foto: Jørgen Hanse
Af Klaus Wind
NORDFYN: På lørdag den 1. september går jagtsæsonen ind landet over, og både andefugle og dådyr er som de første jaget vildt i de kommende måneder.

I den erkendelse opfordrer formand for det nye Nordfyns Hjortelaug, Hans Christian Nielsen, jægerne til at sænke riflerne, når det gælder jagten på nordfynsk dåvildt. En bestand på 30 til 40 dyr er langt fra bæredygtig og tåler ikke flere skudhuller.

- I lauget har vi opstillet en en treårig forvaltningsplan med det ene formål at sikre en ordentlig dådyrbestand på Nordfyn, siger jægeren.

Lauget blev alene af den årsag en realitet i begyndelsen af dette år, og knap 400 nordfynske jægere er medlemmer af lauget.

Det er gratis, men forpligterne jægerne til ikke at skyde, når eller hvis de får et dådyr på kornet.

Men langtfra alle er jægere er medlemmer af lavet, der i løbet af de næste år skal sikre en solid bestand af dådyr.

- Vi har ingen sanktionsmuligheder. Men vi håber bare, at alle jægere er loyale og lader dyrene gå, siger Hans Christian Rasmussen.

Den lille bestand er i dag koncentreret i et område fra Grindløse over Gyldensteen Gods til Skåstrup.

Jægere kan tilmelde sig lavet på hjemmesiden
www.nordfynshjortelaug.dk.

Artikel Fyens Stiftstidende 30.08.07

 

Forside    Info hjortevildt