Blodig tid for hjortevildt

Offentliggjort 09.11.07 kl. 12:50

Overgangen fra sommertid til vintertid er hvert år årsag til mange påkørsler af dyrevildt, og den første uge efter skiftet har betydet ikke færre end 143 dræbte hjorte, viser en opgørelse fra Falck.

”Hjorte- og andet dyrevildt vandrer fra deres fødesteder tilbage til skovbrynet, hvor de gemmer sig om dagen i daggryet og i skumringen. Med skiftet har vi flyttet myldretiden en time, og det betyder, at trafikstrømmen er øget, netop hvor dyrene vandrer”, siger vildtkonsulent Allan Bruun Rasmussen.

Efter skiftet sidste år blev der registreret 86 påkørsler af rådyr.

Mere trafik

En af grundene til at antallet af påkørsler går opad er, at hjorte- og dyrevildtbestanden er stigende, ligesom trafikken i landområderne er blevet mere intens. Og det er ikke kun dyrene kollisionerne går ud over.

”Der sker hvert år trafikulykker ikke bare med stor materiel skade som følge af dyrepåkørsler, men også dødsulykker. Hvert år mister mindst to til tre personer livet efter sammenstød med et dyr”, siger Allan Bruun Rasmussen, der desuden vurderer, at mange uforklarlige solouheld kan skyldes, at bilisten har forsøgt at undvige et dyr.

JP

Til forside        Info hjortev.